Apropierea sfârşitului de an îi scoate pe piaţă pe comercianţii ilegali de petarde

Jandarmii Grupării Mobile din Timişoara au constatat doar ieri, trei astfel de infracțiuni şi au confiscat aproape 11 mii de articole pirotehnice. Marfa era vândută de trei bărbaţi, în zona Pieţei Badea Cârţan din Timişoara, spune purtătorul de cuvânt al GMJ Timişoara, Nicolae Bocâncă.

„Luni 19 decembrie a.c., jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, aflându-se în serviciul de patrulare în zona Pieţei Badea Cârţan din Timişoara, au observat pe strada Peneș Curcanul, două autoturisme parcate care le-au atras atenția deoarece conducătorii acestora păreau ca se minunează de ceea ce vad în portbagaje. Nu mică a fost surpriza jandarmilor când au descoperit faptul că în portbagajele mașinilor au găsit articole pirotehnice, obiecte care sunt interzise la comercializare în această perioadă. A fost luată măsura legitimării persoanelor prezente în cele două autoturisme, stabilind că aceștia sunt Gheorghe G. – 44 de ani, domiciliat în Dudeștii Noi, județul Timiș, Teodor S. – 26 de ani, din județul Gorj și Ionuț I. – 28 de ani, domiciliat în municipiul Timișoara”.

Jandarmii timișoreni reamintesc că în această perioadă intensifică acțiunile pentru combaterea comerțului cu produse pirotehnice interzise prin lege.

(Sebastian Dragomir)