Lupta împotriva cancerului mamar continuă. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa ar putea primi un mamograf de ultimă generaţie

Spitalul Județean de Urgență din Reșița continuă să se modernizeze.

Deoarece Serviciul de Radiologie şi Imagistică are în dotare un mamograf cu o vechime de 10 ani, uzat fizic şi moral, este necesară achiziţionarea unui aparat nou, avându-se în vedere creşterea numărului de femei depistate cu cancer la sân. În prezent, unitatea are în evidenţă un număr de 1487 de paciente cu această boală aflate sub tratament şi supraveghere medicală, dintre care 880 din mediul urban şi 607 din mediul rural.

”Pentru susţinerea activităţii medicale pe acest segment, achiziţionarea unui mamograf digital este o prioritate. Sper ca demersurile să se deruleze cât se poate de repede, astfel încât să-l punem în funcţiune chiar din primele luni ale anului viitor” – spune managerul Dumitru Secăşan.

Valoarea totală a investiţiei este în sumă de 478 de mii de lei, din care 90% va fi suportată de Ministerul Sănătăţii, iar 10% din bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles