CARAŞ-SEVERIN: Amenzi usturătoare pentru poleiul de pe carosabil. Viaţa şoferilor a fost pusă în pericol!

Accidentele de ieri, din Caraş-Severin, provocate din cauza poleiului nu au rămas fără urmări. Poliţiştii rutieri au aplicat amenzi operatorilor economici pentru deficienţele la intervenţiile de deszăpezire. Pe DJ 581 care leagă Reşiţa de Grădinari, au avut loc patru accidente rutiere soldate cu pagube materiale, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei. Drumul a fost închis pentru împrăștierea de material antiderapant, dar au fost date şi amenzi, spune Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

„În urma constatării unor deficienţe la intervenţiile de deszăpezire, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare totală de 11.250 de lei, operatorului economic care are obligația de a întreține partea carosabilă pe timp de iarnă. De asemenea, la data de 15 decembrie a.c., pe DJ 572, conducătorul unui autoturism nu a adaptat viteza la condițiile de drum iar autoturismul a fost avariat. Operatorul economic responsabil cu deszăpezirea pe tronsonul respectiv de drum a fost sancționat cu 2625 de lei”.

În această perioadă, poliţiştii rutieri acționează pe raza județului pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului în condițiile căderilor de precipitații sub formă de lapoviță, zăpadă sau polei, precum și pentru facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire.

(Sebastian Dragomir)