Judeţul Caraş-Severin a rămas fără vaccin împotriva rujeolei, deşi numărul de cazuri este într-o continuă creştere. Până în prezent au fost înregistraţi peste 400 de bolnavi, iar purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică spune că nu există zi în care să nu fie raportat cel puţin un caz. Dată fiind situaţia, cetăţenii au devenit mai conştienţi asupra pericolului mai ales că mai multe persoane au murit din cauza acestei boli. Aşa se face că dozele de vaccin împotriva rujeolei s-au epuizat.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a solicitat Ministerului Sănătăţii cantitatea necesară, dar o nouă tranşă va sosi abia în ianuarie. Până atunci medicii de familie continuă catagrafierea copiilor ce trebuie vaccinaţi, acţiune ce trebuie finalizată până în 23 decembrie.

În plus Ministerul Sănătăţii a decis ca vaccinul împotriva rujeolei să fie administrat copiilor mai devreme cu trei luni – la vârsta de nouă luni, aşadar, nu la un an, cum se face acum. Decizia vine în contextul în care anul acesta au fost înregistrate peste 1700 de îmbolnăviri. Şi, mai grav, şapte copii au murit, de la începutul anului, din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă.