Celebrele cădiţe de la 7 Izvoare de pe Valea Cernei sunt foarte căutate şi în sezonul rece de turişti din întreaga ţară. Comisarul Radu Ştefan – comandantul Poliţiei oraşului Băile Herculane spune că numărul infracţiunilor a scăzut în zonă, datorită faptului că în fiecare noapte există o patrulă mixtă între poliţişti şi jandarmi.

„Vreau să vă spun că după ce am făcut o analiză detaliată, numărul infracţiunilor a scăzut în acea zonă, poate şi datorită faptului că în fiecare noapte avem patrulă mixtă între poliţişti şi jandarmi şi aceasta a făcut să scadă acest fenomen!”, ne-a declarat comisarul Radu Ştefan – comandantul Poliţiei oraşului Băile Herculane.

Radu Ştefan a declarat că singura problemă este iluminatul public, care nu s-a rezolvat nici până în acest moment, deşi au fost promisiuni în acest sens.

„După cum ştiţi, şi iarna este foarte aglomerată acea zonă. Singura problemă pe care o avem  – şi am ridicat-o de nenumărate ori! – este iluminatul public, care nu s-a rezolvat nici până în acest moment. Am avut ceva promisiuni, dar din cauza altor probleme care nu se pot rezolva deocamdată, acea zonă este într-o beznă totală.”, ne mărturiseşte comisarul Radu Ştefan.

Amintim că atât în cursul zilei, dar cu precădere pe durata nopţii, ca urmare a lipsei iluminatului stradal în zonă  s-au semnalat de-a lungul timpului numeroase sesizări privind sustragerea de obiecte personale, haine şi chiar portofele cu bani, iar autorii furturilor sunt greu de depistat tocmai pentru că aceste furturi sunt decoperite mult timp de la comiterea lor.