[AUDIO] Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pentru proiectul Legii Descentralizării

guvernGuvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pentru proiectul Legii Descentralizării. În discursul ţinut în faţa senatorilor şi deputaţilor, premierul Victor Ponta a spus că noua lege va contribui la simplificarea şi eficientizarea aparatului administrativ. Principalele domenii care vor trece în subordinea autorităţilor locale vor fi agricultura, mediul, sănătatea, cultura, tineretul şi sportul. Vor rămâne în structurile centrale: poliţia, Agenţia de Prestaţii Sociale, cinematografele şi porturile. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Mirel Palada, a anunţat numărul de amendamente acceptate de executiv:

Potrivit Constituţiei, parlamentarii au trei zile la dispoziţie pentru a depune o moţiune de cenzură. Dacă nu, proiectul este considerat adoptat şi este trimis spre promulgare preşedintelui.

 Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, bugetul pe anul viitor al fiecărui minister are prevăzute toate sumele aferente agenţiilor care se descentralizează odată cu intrarea în vigoare a noii legi:

Vicepremierul Liviu Dragnea a mai spus că legea administraţiei şi cea referitoare la statulul funcţionarului vor parcurge traseul normal prin parlament.

Parlamentarii PDL au refuzat să participe la şedinţa comună, pentru a demonstra că este nevoie de o dezbatere reală a legii descentralizării. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader spune că democrat-liberalii au pregătit o moţiune simplă în care vor sesiza problemele din acest act normativ:

PDL anunţase anterior că are în vederea depunerea unei moţiuni de cenzură pe Legea Descentralizării. Liderii UDMR au precizat azi că nu agreează această iniţiativă, iar în aceste condiţii PDL nu poate obţine o pătrime din semnăturile parlamentarilor necesare pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

Cele mai citite

Related Articles