[FOTO] Intervenție salvatoare în vestul ţării. Un muncitor a fost îngropat în pământ

Un moment de neatenţie putea să-i fie fatal unui muncitor care lucra la rețeaua de canalizare a satului arădean Mocrea. Acesta se afla într-un șanț adânc de 4 metri, moment în care pământul s-a prăvălit peste el şi l-a îngropat până la brâu. Intervenţia de salvare a decurs anevoios din cauza pământului îngheţat şi a faptului că doar un singur pompier are loc lângă muncitor pentru a-l extrage din pământ, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca:

„S-a trecut, în primă fază la asigurarea gropii pentru a nu se produce o altă alunecare de teren. Din cauza construcţiei gropii, foarte îngustă şi adâncă, nu s-a putut săpa cu utilaje şi numai un singur om a săpat cu lopata şi chiar cu mâinile goale pentru a salva victima.”

Misiunea s-a încheiat cu succes după aproximativ 5 ore de intervenţie, în jurul orei 18.30. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad pentru investigaţii medicale.

Intervenţia s-a consumat în timp ce la sediul ISU Arad avea loc ceremonia de retragere a colonelului Ioan Bogdănescu din fruntea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, după o carieră de 36 de ani. La eveniment au participat Raed Arafat și generalul de brigadă Ovidiu Vasilică, șeful IGSU.

(Sebastian Dragomir)