Motto„ În univers nu există ceva mai divin decât omul. Totul se rezumă la cultul fiinţei umane”. Walt Whitman

Mezzosoprana  de origine română, actualmente solistă a Operei de Stat din Viena, Aura Twarowska a revenit pe 105,6 FM, 91,9 FM, și  92,8 FM cu același rafinament și altruism specific. În exclusivitate pentru Radio România Reșița distinsa artistă a mărturisit că își dorește să se alăture proiectului „Serious Request” pentru a contribui și a rămâne aproape de semenii noștri aflați în suferință, victime ale celei  mai crâncene boli-cancerul:

ataura

„Luna decembrie este o lună foarte plină pentru mine, începând cu Ziua Națională, concertul de la Bastionul Maria Therezia din Timișoara, dar și debutul meu la Filarmonica din Berlin, pentru ca apoi să zbor la București pentru a susține 2 concerte la Ateneul Român.

Pe 20 decembrie voi cânta pentru prima dată la Reșița în cadrul proiectului demarat de  Radio România Reșița pentru prima oară în țara noastră. Este o bucurie și o onoare pentru mine să  mă alătur acestui proiect umanitar.

La Reșița nu am mai cântat niciodată, am trecut doar prin oraș când mergeam la Gărâna, dar de cântat va fi pentru prima oară acum pe 20 decembrie.

Vă doresc vouă celor de la Radio România Reșița mult, mult succes în tot ceea ce faceți pentru acei oameni aflați în suferință și rămânem aproape” !

Proiectul umanitar  „Serious Request” a fost inițiat în anul 2004, de către postul public de radio din Olanda, care a reuşit să strângă bani pentru diferite cauze umanitare. Între timp, proiectul a depăşit graniţele Olandei şi a fost preluat de alte țări de pe trei continente:  Europa: Belgia, Elveţia, Suedia, Austria, Letonia  și  Portugalia;  Africa: Kenya; Asia -Coreea de Sud.

Radio Reșița este  PRIMUL radio din România, ales să aplice proiectul „Serious Request”! Pentru că suntem mai mult decât se aude!

Epilog: „Trebuie să trăim și să creăm. Să trăim pâna la lacrimi”.  Albert Camus

Anca Bica Bălălău