Episcopia Caransebeşului s-a alăturat proiectului Muzică pentru viaţă, proiect derulat în premieră pentru România de Radio Reşiţa. În 2004, postul public de radio din Olanda a iniţiat acest proiect prin care a reuşit să strângă bani pentru diferite cauze umanitare. Între timp, proiectul a depăşit graniţele şi a fost preluat de Belgia, Elveţia, Suedia, Kenya, Coreea de Sud, Austria, Letonia, Portugalia.

Episcopia Caransebeşului va organiza în preajma sărbătorilor de iarnă o serie de evenimente în cadrul cărora toţi doritorii pot întinde o mână de ajutor pentru amenajarea clinicii Nera, singurul centru de recuperare oncologică din România, care oferă practic o nouă şansă la viaţă bolnavilor de cancer.

PROGRAM

12 decembrie – Piesa de teatru Irozii – Casa de Cultură Caransebeş

13 decembrie – Spectacol – Teatrul de Vest Reşiţa

15 decembrie – Piesa de teatru Irozii – Casa de Cultură Caransebeş

17 decembrie – Lumina de la Betleem – Catedrala Episcopală Caransebeş

18 decembrie – Alaiul Colindătorilor – Catedrala Episcopală Caransebeş

Episcopia Caransebeşului a susţinut construcţia clinicii Nera încă de la început, mai ales că este amplasată lângă mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană. În toate bisericile din Caraş-Severin a avut loc o colectă de strângere de fonduri, iar suma nu a fost una mică, peste 50.000 de lei.

Singurul centru de recuperare oncologică din România va fi inaugurat în judeţul Caraş-Severin. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce, şi a fost înălţată cu ajutorul populaţiei într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană. Proiectul a beneficiat de o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70%, iar 30% din suma necesară pentru această investiţie provine din donaţii.