Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit pe calea ferată, din localitățile în care studiază în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern.
Guvernul precizează că măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor și studenților și răspunde solicitării Alianței Naționale a Organizațiilor Studenteșți din România.

Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio și interregio, clasa a II-a. Biletul se eliberează pe baza actului de identitate și a carnetului de elev sau student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se vor menționa numele și prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea elev sau student. Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie.
Sumele necesare asigurării facilităților vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.
În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți (licență și master). (ziare.com)