Iarna nu-i ca vara. Vezi aici cum se circulă pe drumurile din vestul ţării!

Se circulă în condiţii de iarnă în vestul ţării, iar şoferii sunt îndemnaţi să fie prudenţi şi să nu pornească la drum dacă nu au maşina echipată corespunzător. Chiar dacă meteorologii anunţat abia de la ora 17.00 un cod galben de vreme rea, ninge de azi-noapte în Caraş-Severin, Arad şi Timiş, stratul de zăpadă fiind destul de consistent.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a acţionat în ultimele ore cu 46 autoutilaje şi a răspândit 271 de tone de material antiderapant. La această oră sunt probleme pe DN57 Coronini – Nicolinţ, DN57A Pojejena – Socol şi DN57B  Oraviţa – Borlovenii Noi. Carosabilul este umed cu porţiuni de zăpadă sub 1cm, amestecată cu material antiderapant. În judeţul Arad se circulă îngreunat pe DN7 Păuliş – Nădlac, DN79A Vârfurile – Vărşand, DN76 Ioneşti – Groşi. Atenţie şi pe autostrada A1 Nădlac – Traian Vuia, dar şi pe tronsonul Arad – Remetea, deoarece stratul de zăpadă nu a fost complet îndepărtat.

Se circulă bine spre Semenic şi Muntele Mic. Persoanele care doresc să profite de minivacanţa de 1 Decembrie trebuie să aibă maşinile echipate corespunzător deoarece carosabilul este acoperit cu zăpadă. Amintim că telescaunul de la Borlova nu mai funcţionează din cauza costurilor ridicate de întreţinere, autoturismul fiind singura variantă de a urca pe Muntele Mic.

Primăria municipiului Reşiţa este pregătită pentru deszăpezirea străzilor chiar şi în zi de sărbătoare – spune directorul Direcţiei de Patrimoniu, Ovidiu Almăjan. S-a acţionat chiar de la primele ore ale dimineţii pe arterele principale şi intrările în oraş şi s-a continuat cu cele laterale. Ultimele au rămas cartierele aparţinătoare: Câlnic, Secu, Doman şi Cuptoare. După cum a promis primarul Ioan Popa, în această iarnă nu se va mai acţiona cu nisip, decât în cazuri extreme.

De același autor

Related Articles