[FOTO] Cu Mircea Cavadia făceam o echipă, mai ales aici, în Banatul de Munte

Primăria și Consiliul Local al municipiului Reșița împreună cu Popa’S-Școala de Caricatură Românească  au organizat Festivalul Internațional de Umor „Mircea Cavadia”, ediția a doua, vineri 25 noiembrie, la Casa de Cultură „Corneliu Diaconovici”.

Manifestările s-au  desfășurat  de la ora 15,15, în sala „Horațiu Vornica”, cu evocări ale personalității scriitorului Mircea Cavadia. Au fost prezente oficialități locale, familia, prietenii, oameni de cultură și din presa locală  alături de  foarte mulți tineri entuziasmați de prezența celebrului caricaturist Ștefan Popa Popa’S.

Eleva Dariana Ilie de  la Liceul de Artă „Sabin Păuța” s-a bucurat de un excepțional Laudatio din partea Maestrului  Ștefan Popa Popa’S, care a ținut să-l felicite și pe profesorul Adrian Garoiu, afirmând:

“E atât de talentată, încât  mă întreb ce-i mai poate spune profesorul ei!”

Alte trei eleve ale Liceului de Artă „Sabin Păuța” au fost premiate de marele artist, primind pe lângă diplomele de excelență și onorante aprecieri pentru talentul și pregătirea lor.

Bogdan Ana-Maria, Magheți Patricia și Cornea Gabriela,  coordonate de același  profesor Adrian Garoiu, sunt laureatele celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Umor „Mircea Cavadia”.

„Noi am fost o echipă de profesioniști, fiecare în domeniul lui, iar cu Mircea Cavadia făceam o echipă, mai ales aici, în Banatul de Munte la festivalurile organizate de el. Mă bucur mult că s-a organizat, începând de anul trecut, acest festival care-i poartă numele”, a declarat pentru Radio România Reșița Ștefan Popa Popa’S

Un moment emoționant a fost realizat de actorul reșițean Dan Mirea, directorul artistic al Teatrului  de Vest Reşiţa, care  a interpretat  un monolog  „Amintiri din viața mea”,  dramatizare după un capitol din volumul „Unșpe” de Mircea Cavadia.

Ziua a continuat cu un  „ Duel prietenesc între epigramiști și generații ”ce va fi animat de Ananie Gagniuc, George Corbu, Elis Râpeanu și elevii liceelor teoretice din Reșița.

De la ora 17 invitații au  participat la Salonul Internațional de Grafică Satirică sub îndrumarea celebrului  artist Ștefan Popa Popa’S.

Anca Bica Bălălău

actorpopas-2popas-6popas3popas1portret

Cele mai citite

Related Articles