Principesa Margareta, preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, i-a premiat pe cei mai merituoşi voluntari ai organizaţiei din acest an. Aproximativ 50 de tineri de la filialele din ţară au primit câte o plachetă Voluntar pentru umanitate. Cu o astfel de distincţia a fost premiat şi Emilian Manciu de la Crucea Roşie Caraş-Severin, în semn de apreciere a activităţii depuse în ultimii 5 ani de când activează în cadrul organizaţiei ca voluntar.

14516536_1079791905468632_1563645142073807139_nSunt mândru că am primit această machetă, Voluntar pentru umanitate. Distincţiile au fost oferita la Palatul Elisabeta din Bucureşti chiar de către Principesa Margareta. Sincer m-am bucurat foarte mult şi am fost emoţionat, mai ales că am primit această distincţie la ceas aniversar, 140 de ani de Crucea Roşie. În plus în organizaţia nostră avem voluntari de diferite vârste de la liceeni, studenţi şi până la persoane în vârstă, toţi sunt determinaţi şi dispuşi să ajute”, a precizat voluntarul Emilian Manciu.

În 140 de ani de activitate, Crucea Roşie a transformat viaţa oamenilor şi a mobilizat societatea pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a schimba destine şi a inspira comunităţi. Proiectele Crucii Roşii cultivă respectul şi prietenia dintre oameni şi dintre generaţii. Este un vis împlinit să avem peste 5.500 de voluntari implicaţi în proiectele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie. Aş dori ca tot mai mulţi români să vă urmeze exemplul. Vă felicit şi vă mulţumesc tuturor pentru devotamentul, implicarea şi energia cu care îi ajutaţi pe cei mai puţin norocoşi”, le-a spus Principesa Margareta participanţilor la eveniment.

imageresize

Directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Ioan Silviu Lefter, i-a mulţumit principesei pentru onoarea de a sărbători voluntariatul la Palatul Elisabeta.

Mulţumim Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, pentru marea onoare de a sărbători voluntariatul la Palatul Elisabeta. Familia Regală a fost alături de organizaţia noastră încă de la înfiinţare. Regina Elisabeta, Regina Maria, Regina Elena şi Regina Ana au contribuit cu talentul şi spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane. Miile de voluntari care v-au precedat au făcut mai mult decât să furnizeze servicii, ei au contribuit la întărirea comunităţilor, la dezvoltarea coeziunii sociale, s-au implicat în viaţa civică şi au fost ambasadorii neîntrecuţi ai persoanelor vulnerabile”, a spus Lefter.

El a mulţumiţ totodată, primilor voluntari care au slujit umanitatea în cele mai vulnerabile momente.

“În acest an aniversar, când marcăm 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, suntem mândri şi recunoscători predecesorilor voştri, miilor de voluntari care au slujit umanitatea în cele mai vulnerabile momente. Mulţumim primilor voluntari care au pus bazele Crucii Roşii Române — Dimitrie Ghica, Nicolae Creţulescu, George Grigore Cantacuzino, Ion Ghica, Dimitrie Sturza şi dr. Carol Davila”, a punctat Lefter.

Daiana Roşca