Păstrăvul de consum la mare căutare în Caraş-Severin.

În ultima perioadă tot mai multă lume cu probleme de sănătate renunță la carnea de pasăre sau porc și consumă din ce în ce mai mult pește. În Caraș-Severin se caută foarte mult cel proaspăt din păstrăvării. Cei care însă nu pot ajunge direct la sursă îl pot procura de la magazinele de profil spune Traian Roşu – reprezentantul Direcţiei silvice judeţene:

„Cine nu poate să ajungă în păstrăvării, poate să apeleze la magazinele de vânzare păstrăv din Reşiţa, în Piaţa Gara Sud, în Govândari şi la alte magazine unde se găseşte peşte tot de provenienţă din păstrăvăriile noastre însă acolo sunt alte preţuri care diferă de ale noastre, iar prospeţimea peştelui este mai bună atunci când se scoate direct din bazin spre deosebire de magazine de unde se ia peştele congelat sau ţinut pe gheaţă una, două, trei zile.”

Amintim că, aprovizionarea magazinelor de profil se face de la cele patru păstrăvării din judeţ, este vorba de Herculane, Valea Minişului, Valea Beiului şi Văliug. (Hardy Cvoica)