Sezonul tăierilor porcilor abia a început şi, deja medicii veterinari cărăşeni au confirmat primele cazuri de trichineloză din judeţ.

Două cazuri au fost depistate recent la porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii din localitatea Câmpia, comuna Socol, au precizat inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin. Aceştia au dispus neutralizarea întregii cantităţi de carne, animalele fiind distruse în prezenţa proprietarilor şi a medicului veterinar de liberă practică din zonă.

Amintim că, gospodarii ale căror suine sunt înregistrate în Baza Naţională de Date, şi au fost depistate pozitiv în urma examenului trichineloscopic pot beneficia de despăgubiri cu valoarea animalului la preţul pieţii. Inspectorii DSVSA Caraş-Severin atenţionează crescătorii de animale, care sacrifică porci în gospodăriile proprii, să efectueze în mod obligatoriu examenul trichineloscopic la cabinetele medicilor veterinari concesionari de pe raza localităţilor de reşedinţă.