Un deţinut din Penitenciarul Oradea, arestat preventiv pentru omor, s-a sinucis. Toma Lajos Miklos, aflat în arest preventiv, fiind acuzat de omor, s-a sinucis în baia din celulă.

Bărbatul era acuzat că în luna septembrie a anului trecut a omorât, alături de alte trei persoane, o bătrână din comuna Micula, judeţul Satu Mare. Iniţial, Miklos şi ceilalţi trei au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare de către Tribunalul Satu Mare, dar Curtea de Apel Oradea a desfiinţat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului la Satu Mare.
Pentru că era în evidenţe cu probleme psihice, pentru care lua tratament, Toma era încarcerat la secţia de infirmerie a Penitenciarului. Sâmbătă seara, bărbatul a mers să facă duş şi pentru că nu a ieşit minute bune, colegul lui de celulă s-a dus să-l verifice şi l-a găsit spânzurat. Acesta l-a anunţat pe agentul supraveghetor şi pe asistentul medical de serviciu, care a început manevrele de resuscitare.

“La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Alina Bîrda.

sursa info: adevarul.ro

sursa foto: arhiva