Poliţia Locală Timişoara şi Poliţia de Frontieră Timiş, împreună cu Direcţia Generală Vamală au „descins” în Piaţa Calea Lipovei, pentru a identifica locurile şi persoanele care comercializează produse şi mărfuri accizabile provenite din contrabandă.

În urma unor informaţii că în piaţă ar fi depozitate mărfuri de contrabandă, au fost găsite pachete de ţigări fără timbru la un comerciant care vindea brânzeturi în hala special amenajată. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. Pe lângă aceste activităţi comune, poliţiştii locali au depistat şi un comerciant care vindea produse agro-alimentare, mai exact legume, fără a deţine atestat de producător în acest sens. Mai mulţ în jurul mesei la care se afla era mizerie. Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 145/2014 cu amendă de 15.000 lei şi pentru nerespectarea curăţeniei cu amendă de 200 lei conform HCL 334/2002.

În baza bunei colaborări dintre instiţiile implicate, astfel de acţiuni comune vor mai avea loc şi în perioada următoare, motiv pentru care comercianţii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia referitoare efectuarea actelor de comerţ, în caz contrar fiind drastic sancţionaţi.

(Mirabela Afronie)