O categorie aparte de bunuri scoase la vânzare de Fisc sunt succesiunile vacante. Proprietari au murit fără a lăsa moştenitori, iar imobilele în care au stat au intrat în posesia statului.

Acestea devin adevărate chilipiruri, pe măsură ce statul diminuează preţul, de la o licitaţie la alta. Imobilele sau alte bunuri care au aparţinut persoanelor decedate, pentru care nu s-au găsit succesori, intră în proprietatea statului. Prin departamentul de valorificare bunuri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) le pune spre vânzare. Preţurile cerute de stat sunt, de cele mai multe ori, sub nivelul pieţei. Lunar apar în evidenţa Fiscului câteva zeci de astfel de oferte, scrie Business Magazin.

Românii interesaţi pot găsi informaţii despre imobilele scoase la vânzare la rubrica „Anunţuri” de pe site-ul ANAF, în categoria „Valorificare bunuri ale statului”, unde sunt prezentate atât detaliile bunurilor, cât şi ale licitaţiei.
De exemplu, pe data de 17 noiembrie, Direcţia Finanţelor Publice Prahova organizează licitaţia pentru vânzarea, în Sinaia, a unui apartament cu două camere, cu suprafaţă de circa 45 mp, preţul de pornire fiind de circa 22.000 de euro (100.000 de lei). Preţul este destul de avantajos în condiţiile în care un apartament de două camere în această localitate valoarează între 35.000 şi 50.000 de euro, în funcţie de amplasament.
 Potrivit responsabililor de vânzare, este vorba despre o succesiune vacantă. Fostul proprietar locuia în Germania, iar după decesul acestuia, notarul desemnat de stat nu a reuşit să descopere rude până al gradul al şaptelea, cărora le-ar fi putut încredinţa moştenirea.
sursa info : gandul.info
sursa foto: noraresidence.ro