ParlamentGuvernul îşi va asuma răspunderea marţi, în Parlament, pe legea privind descentralizarea, iar parlamentarii pot depune amendamente la acest document până luni, la ora 15.00. Publicate ieri pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltării, noile prevederi presupun descentralizarea în şapte domenii cheie: agricultură, învăţământ, cultură, sănătate, mediu, turism şi cel al tineretului şi sportului. Redactorul Radio România, Bogdan Isopescu, sintetizează:

Dealtfel, vicepremierul Liviu Dragnea a declaraţ în ziua în care Guvernul a adoptat forma a proiectului de descentralizare pentru care vrea să îşi asume răspunderea în Parlamenţ că procesul NU presupune cheltuieli suplimentare:

Democrat liberalii au anunţat că intenţionează să conteste la Curtea Constituţională proiectul de lege privind descentralizarea. Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader declară că începerea procedurii de asumare s-a făcut neregulamentar:

În schimb, UDMR susţine proiectul descentralizării. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a precizat că formaţiunea doreşte descentralizare de 23 de ani.