Traficul auto pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie ar putea fi reluat în jurul datei de 10 octombrie, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, după o vizită pe şantier.

Termenul anunţat iniţial de acesta a fost finele lunii septembrie, dar acesta a fost decalat din cauza ploilor de la sfârşitul lunii septembrie.
Lucrările la lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumită „autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură, sunt efectuate de CNADNR în regie proprie, care a început lucrul în aprilie 2016.
Homor a declarat că, dacă lucrările vor continua în condiţii normale, traficul pe lotul 3 al autostrăzii va fi reluat în jurul datei de 10 octombrie. Contractul dintre CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016. Homor a declarat în august că noua soluţie tehnică, propusă de firma Road Consulting şi avizată de CNADNR, va rezolva în timp util problema apei freatice. Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru funcţia de preşedinte al statului.

În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil. CNADNR a început lucrările de refacere a porţiunii afectate în aprilie 2016.

Sursa:  adevarul.ro