IMG_3483

Tratarea eficientă a unui bolnav internat într-o unitate de îngrijiri medicale depinde nu doar de medicamentaţie, ci şi de asigurarea unui aport caloric adecvat. Norma de hrană alocată pacienţilor internaţi în spital ar trebui să fie măcar la limita decenţei. În România însă această normă a rămas blocată la acelaşi nivel din anul 2008.

Pentru micul dejun, prânzul şi cina bolnavilor, bucătarii Spitalului Judeţean din Reşiţa trebuie să se gospodarească în aşa fel încât să mulţumească şi pacienţii, dar să se încadreze şi în cei 7-8 lei alocaţi de minister pentru meniul zilnic, a precizat Dumitrul Secasan, managerul spitalului. În cazul bolnavilor de cancer, suma este de 11 lei, pentru diabetici 12 lei, pentru TBC 13 lei, iar pentru Neonatologie, doar 6 lei.

În ciuda solici­tărilor făcute din partea spitalelor care se descurcă foarte greu cu aceste nor­me de hrană, lucrurile au rămas la fel. Chiar dacă e puţină, mancarea oferită de Spitalul Judeţean este pregătită în condiţii optime de igienă şi este servită pacienţilor în tavi termoizolante. Această investiţie i-a bucurat pe bolnavi care s-au declarat mai mult decât mulţumiţi.

Ascultaţi un reportaj realizat de Daiana Roşca :

IMG_3481

IMG_3484

IMG_3478