Cel mai nou şi modern angiograf din România a ajuns la Arad

Iotcu angiografSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are de astăzi cel mai nou şi mai modern angiograf din România, care va fi pus în funcţiune în Secţia de cardiologie intervenţională. Investiţia, a cărei valoare se ridică la 1 milion de euro, este posibilă printr-o colaborare între Consiliul Judeţean Arad şi un operator medical privat din Timişoara.

Compartimentul va prelua atât pacienţii cu afecţiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secţiile cu profil acut, cât şi pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor. De asemenea, şi personalul medical care va activa în centru va fi tot al companiei medicale investitoare. În acest fel, bolnavii, printre care cei cu infarct miocardic care până acum erau nevoiţi să apeleze la unităţile spitaliceşti din Timişoara şi Szeged, se vor putea trata la Arad.

Autorităţile estimează că instalarea şi reglaraea aparatului vor dura maximum trei săptămâni, după care unitatea va deveni operaţională. Deschiderea compartimentului de cardiologie intervenţională este importantă cu atât mai mult cu cât în Arad, cele mai multe decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

spatiu angiograf amenajare angiograf

Cele mai citite

Related Articles