Pietonii și bicicliștii au „interzis” pe sub Pasajul Michelangelo

Trei biciclişti și doi pietoni care au circulat prin Pasajul Michelangelo din Timişoara, au fost amendaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţiştii locali. Valoarea sancțiunilor se ridică la 1500 lei. Conform codului rutier, este interzisă circulația pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.

Cei în cauză au fost sancționați la sesizarea polițiștilor locali din cadrul Biroului Monitorizare Video, care i-au observat cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate la pasaj. Poliția Locală Timișoara reaminteşte conducătorilor de vehicule pe două roți că sunt obligați să circule pe pistele semnalizate ca atare, în zonă fiind amenajate piste de biciclete în exteriorul pasajului. Poliţiştii fac aceste precizări pentru a preveni implicarea pietonilor și a bicicliștilor în accidente rutiere, deoarece există riscul să fie acroșați de autovehiculele care circulă pe sub pasaj și care, din cauza vitezei și a vizibilității reduse, le pot pune în pericol integritatea corporală și chiar viața.

În ultimele luni peste 50 de pietoni și bicicliști au fost depistați și sancționați în zona respectivă încălcând prevederilor OUG 195/2002.

(Sebastian Dragomir)