[FOTO] Artistul complet Dan Andrei Aldea este invitatul orei 22:15 la Boema!

351

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

De la ora 22:15,în cadrul emisiunii Boema,  puteți asculta mărturisirile unui om ce-a definit muzica românească și internațională în granițele stricte ale profesionalismului-Dan Andrei Aldea.

Fiindcă aparițiile sale sunt foarte rare în peisajul media românesc, vă invit să vi-l reamintiți sau să-l descoperiți pe chitaristul trupei Sfinx, Dan Andrei Aldea

Amintiri despre colaborarea cu Liviu Ciulei și Radio România, despre foștii colegi din formația Sfinx, dar și proiecte în desfășurare, toate într-un interviu pentru Radio România Reșița.

A absolvit în anul  1968 Liceul de muzică „George Enescu” din București, după care a fost admis în toamna aceluiași an la Conservatorul „Ciprian Porumbescu”.  A  studiat în paralel muzica clasică și muzica rock; făcând  parte din mai multe formații, precum: Dacicus, Memphis. 1968 îl găsește pe Aldea alături de bateristul Marian Toroimac, după ce ambii părăsiseră Memphis, încercând să intre în formația Sfinx a lui Corneliu „Bibi” Ionescu.Se impune ca lider al ei, transformând-o în una dintre cele mai de succes formații românești de rock progresiv, a scris și interpretat cu Sfinx piese precum: „Șir de cocori”, „Om bun”, albumul-concept „Zalmoxe”, piesele „Din nou acasă”, „Fetele albine” .A participat în calitate de compozitor sau instrumentist la înregistrarea discurilor unor artiști ca Dida Drăgan, Anda Călugăreanu, Mircea Vintilă, Vali Sterian.

 A imprimat în Germania discurile grupului Saragossa Band, – grup care, când apare la televizor, se întrerupe emisiunea, căci nu mai poate continua de urale şi ovaţii. Lista poate continua la nesfârşit.A cântat  în concerte cu mulţi din eroii  săi de pe vremuri: Sweet, Slade, T-Rex, Alvin Stardust, The Equals, Brotherhood Of Men, Saylor,  Middle Of The Road.

Rămâneți Acasă pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău