Festival-concurs de folclor la Oraviţa

festival motoia 3.jpg

Cea de-a XIV-a ediţie a festivalului naţional de muzică populară vocal-instrumentală “George Motoia Craiu”, va avea loc la Oraviţa, în perioada 29 – 30 noiembrie. Evenimentul îşi propune să pună în valoare muzica populară autentică şi se adresează soliştilor vocali şi instrumentiştilor cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani.

Potrivit regulamentului, fiecare concurent are obligaţia de a prezenta două piese diferite ca factură ritmică şi melodică: o doină fără acompaniment orchestral şi un cântec ritmat, cu acompaniament orchestral şi partitură. Acompaniamentul va fi susţinut de către orchestra de muzică populară a Casei de Cultură din Oraviţa. Preselecţia concurenţilor va avea loc în 29 noiembrie, la ora 10.00, la Casa de Cultură din Oraviţa, iar concursul va începe în jurul orei 17.00. Decernarea premiilor şi gala laureaţilor vor avea loc a doua zi, în 30 noiembrie, începând cu ora 17.00.

În cadrul festivalului se vor acorda premii în bani, sumele fiind aceleaşi pentru ambele secţiuni, solişti vocali şi instrumentişti. Astfel, ocupanţii locurilor I vor pleaca acasă cu 1.200 de lei, cei de pe locurile II şi III, cu 1.000, respectiv 800 de lei, iar cei cu menţiuni, cu 500 de lei. Câştigătorul Trofeului „George Motoia Craiu” va încasa 1.500 de lei.

Organizatorii festivalului sunt Primăria şi Consiliul Local Oraviţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Oraviţa. Înscrierile la festival se pot face până cel târziu joi, 28 noiembrie, la Casa de Cultură din Oraviţa. Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0744.968.971 şi 0761.118.068.

Cele mai citite

Related Articles