[AUDIO] Românii se întorc acasă să-şi facă buletine

82

În perioada sezonului estival creşte activitatea funcţionarilor de la Serviciul Comunitar de Evidenţa Persoanelor din Reşiţa.

Cele mai multe persoane care vin la ghişeu să-şi reînnoiască actele de identitate sunt stabilite în străinătate. Zilnic sunt eliberate 50-60 de buletine, dar nu se poate vorbi de aglomeraţie, spune şeful serviciului Maria Miulescu.

Preluarea documentelor la ghişeu se face de luni până vineri între orele 8.30-13.00, iar cărţile de identitate se eliberează în intervalul orar 15.00-16.30, cu prelungire până la 18.30, în zilele de miercuri. Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din subordinea Consiliului Local al municipiului Reşiţa reaminteşte cetăţenilor că nu se percep taxe de urgenţă pentru eliberarea actelor de identitate şi nici taxe pentru completarea formularelor europene E401.

„Suntem în perioada concediilor în care cetăţenii care lucrează în străinătate se prezintă la noi la sediu pentru eliberarea unui nou act de identitate. La noi la Reşiţa, eliberarea se face în 7 zile calendaristice. În cazul în care solicitantul nu mai este în ţară, documentul poate fi ridicat de o altă persoană pe bază de procură notarială”.

Sediul Serviciului din Reșița se află situat pe str. Libertăţii nr. 18-20 (fostul sediu Romtelecom din zona centrală a oraşului).

La Timişoara situaţia este cu totul alta. Programările online la Direcția de Evidență a Persoanelor se mai pot face doar pentru sfârșitul săptămânii viitoare. Sunt deschise 6 puncte de lucru, dar afluxul în aceste zile este de 300-400 de persoane.

(Sebastian Dragomir)