FC Viitorul Constanța părăsește Europa League

Echipa de fotbal FC Viitorul Constanța a fost eliminată din Europa League, după ce a terminat la egalitate cu formația belgiană KAA Gent, scor 0-0, joi seara, pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Soarta calificării era decisă din prima manșă, adjudecată de Gent cu 5-0.

Echipa belgiană nu a mai forțat la Ovidiu, menajând și o serie de piese de bază.

Meciul a fost unul fără miză pentru ambele echipe, care nu s-au bătut cu prea multă tragere de inimă pentru victorie.

Prima repriză a fost săracă în acțiuni de poartă, fiind de consemnat doar un șut al lui Vlad Rusu (24) și o ocazie bună a oaspeților, prin Kujovic (35), blocat in extremis în momentul șutului de Hodorogea.

FC Viitorul ar fi trebuit să beneficieze de un penalty, în min. 10, când Mitrovic a comis henț în propriul careu, însă arbitrul a făcut semn ca jocul să continue.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a făcut un joc ceva mai bun după pauză, dar nu a reușit să se apropie periculos de poarta lui Thoelen.

Nimely (56) a avut un șut deviat pe lângă poartă (56), dar cele mai bune oportunități au fost irosite de Răzvan Marin, al cărui șut a fost respins de portar (72), și de Dumitrescu (81), care a finalizat cu un șut o frumoasă acțiune personală, mingea fiind deviată în corner.

FC Viitorul, debutantă în cupele europene, a fost lipsită de șansă la tragerea la sorți, care i-a adus în față o echipă foarte valoroasă, iar diferența a fost sporită și de lipsa de experiență internațională a jucătorilor antrenați de Gică Hagi.

FC Viitorul Constanța — KAA Gent 0-0
Ovidiu, Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi
Europa League — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 0-5

Au evoluat echipele:

FC Viitorul: 31. Alexandru Buzbuchi — 3. Sorin Rădoi, 29. Robert Hodorogea, 19. Pablo Brandan, 93. Cătălin Carp — 11. Dani Lopez, 16. Dragoș Nedelcu (căpitan), 8. Carlos Casap (18. Răzvan Marin, 65) — 10. Gabriel Iancu (17. Adrian Dumitrescu, 77), 9. Vlad Rusu (7. Florin Tănase, 46), 99. Alex Nimely Antrenor: Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 1. Arpad Tordai — 6. Romario Benzar, 15. Bogdan Țîru, 25. Aurelian Chițu.

Gent: 20. Yannick Thoelen — 55. Rami Gershon, 13. Stefan Mitrovic (23. Lasse Nielsen, 46), 28. Siebe Horemans — 32. Thomas Foket (88. Dieumerci Ndongala, 72), 10. Renato Neto (căpitan; 12. Lucas Schoofs, 64), 16. Rob Schoofs, 24. Jérémy Perbet — 11. Emir Kujovic, 77. Danijel Milicevic, 15. Kenneth Saief. Antrenor: Hein Vanhaezebrouck.
Rezerve neutilizate: 1. Jacob Rinne — 14. Sven Kums, 9. Laurent Depoitre, 27. Moses Simon.
Arbitru: Carlos Del Cerro; arbitri asistenți: Juan Yuste, Abraham Alvarez Canton; arbitru de rezervă: Inaki Vicandi Garrido (toți din Spania)
Delegat UEFA: Velid Imamovic (Bosnia), observator UEFA pentru arbitri: Fritz Stuchlik (Austria)
Cartonașe galbene: Nedelcu (40), Horemans (63), Rob Schoofs (87).

Sursa: AGERPRES

De același autor

Related Articles