Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Caraș-Severin, organizează duminică, 31 iulie în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Caransebeș, Festivalul cântecului și dansului ucrainean.

Manifestarea va debuta la ora 10.00 cu un simpozion având ca temă „Ucrainenii din Caraș-Severin”, urmat de o slujbă religioasă susținută la Biserica Ucraineană din Caransebeș.

Cu începere de la ora 15.00, formațiile participante vor parcuge distanța cuprinsă între Primăria Municipiului Caransebeș și Casa de Cultură „George Suru”.

De la ora 16.00, pe scena Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş vor evolua: Ansamblul coral „Florile Bucovinei” și grupul de dansatori „Primăvara” din județul Botoșani, grupurile vocale „Vasevanca” din Ucraina, „Zadunaiska Sici„ din Tulcea și „Glasurile Hehostinei„ din Suceava. Și-au mai anunțat participarea ansamblul „Vocile Ronei„ din Maramureș, „Alunul Verde„ din Copăcele, „Barvinoc„ din Cornuțel, comuna Păltinis și grupurile vocale „Mălinul Roșu„ și „Glasul Ucrainenilor„ din Caransebeș. (Hardy Cvoica)

Foto: organizatori