Necesitatea introducerii tehnologiilor moderne de transport în logistica regiunii Banat a fost subiectul întâlnirii bilaterale care a avut loc în proiectul transfrontalier implementat de municipalitatea Vârşeţ şi judeţul Caraş-Severin. În deschiderea reuniunii, preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a subliniat importanţa acestor colaborări în vederea absorbţiei de fonduri europene şi a arătat disponibilitaea pentru dezvoltarea în continuare de proiecte comune.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea socio-economică a regiunii şi crearea condiţiilor necesare prin introducerea unor tehnologii moderne de transport. Deian Pantovici, reprezentantul municipalităţii Vârşeţ, a subliniat importanţa economică a proiectului care va permite realizarea a două studii de fezabilitate privind amplasarea a două terminale.

Cele două studii vor fi analizate şi se va alege varianta cu cea mai mare eficienţă economică pentru Caraş-Severin, a dat asigurări managerul de proiect, Victor Naidan.