Baile Herculane peisajLa Sala de Conferinţe a Hotelului Afrodita din staţiunea de pe Valea Cernei au început astăzi lucrările Conferinţei Naţionale a salvatorilor montani, la care participă salvamontişti din întreaga ţară, fiind invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Autoritatea Naţională pentru Turism. Discuţiile de astăzi s-au axat pe colaborarea Salvamontului cu aceste instituţii şi problemele care există pentru îmbunătăţirea colaborării, îndeosebi cu jandarmii montani. S-a convenit ca problemele divergente dintre Salvamont şi Jandarmeria Montană să fie rezolvate de comun acord şi să fie transmise structurilor din teritoriu. În partea a doua a Conferinţei au fost prezentate rapoartele comisiilor de specialitate Salvamont şi s-au discutat problemele cu care se confruntă salvamontiştii, discuţii care vor continua şi mâine, în ultima zi a manifestărilor.

Amănunte despre temele abordate aflăm de la maestrul sportului Mircea Opriş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani:

O problemă reliefată în cadrul Conferinţei Naţionale a salvatorilor montani o reprezintă cadrul legislativ care să faciliteze activitatea salvamontiştilor români. Care este unul dintre obiectivele legislative ale salvamontiştilor aflăm de la Mircea Opriş: