SONY DSC

În România nu există motive de îngrijorare pentru sănătatea populaţiei în ceea ce priveşte consumul de carne de pui, a precizat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare, Vladimir Mănăstireanu. Acesta aminteşte că ţara noastră respectă normele europene referitoare la igiena alimentară, iar în cazul cărnii infestate cu salmonella provenite de la Avicola Călăraşi a fost vorba de probleme la manipulare şi depozitare:

Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Sorin Minea, spune că o situaţie izolată nu trebuie extinsă asupra întregii industrii producătoare de carne de pui, întrucât ţara noastră este un concurent important pe piaţa europeană care este una închisă şi speculează fiecare astfel de greşeală:

Între timp, un studiu arată că 14 la sută dintre români nu mai cumpără carne de pui din comerţ, după declanşarea scandalului infestării cu salmonella.