Picture 360

Cărţi roase de trecerea timpului, unelte felurite, haine şi încălţăminte, ceasuri, telefoane mobile, jucării, obiecte electrocasnice şi câte şi mai câte pot fi găsite sâmbăta şi duminica, în piaţa de vechituri. Reşiţenii care erau obişnuiţi să meargă în fiecare sfârşit de săptămână pe stadionul Gloria, pentru a cumpăra diverse obiecte la mâna a doua, au mers astăzi pe strada Gugu,  unde primăria a amenajat o nouă locaţie pentru această activitate.  Piaţa de vechituri a fost invadată de reşiţeni care, profitând şi de timpul frumos au inspectat ce se mai vinde aici. Cel mai aglomerat sector a fost cel al hainelor second-hand.  Oamenii recunosc  că aleg să-şi vândă hainele şi obiectele de prin casă pentru a avea cu ce trăi. În ceea ce priveşte noua locaţie:

Mulţi dintre cumpărători au evitat să răspundă la întrebări, spunând doar că preferă piaţa de vechituri deoarece preţurile sunt mici, iar în ceea ce priveşte locaţia, aceasta nu este cu mult diferită comparativ cu cea de pe stadionul Gloria:

Ceea ce s-a vândut astăzi  în piaţa de vechituri a trezit interesul multor  reşiţeni care au trecut prin Ocico. „Îmi place acest vas de bronz. Am o colecţie acasă. Nu a costat mult, 20 de lei. M-a impresionat bătrâna de la care l-am cumpărat, aşa că nu am negociat preţul”, ne-a declarat unul dintre cumpărători. O parte dintre pensionarii care vin aici să vândă, şi-au dezvoltat „afacerea” în timp, iar obiectele pe care ei le scot la vânzare sunt diversificate. „De 10 ani vin aici cu marfă. Acum am şi haine, dar nu mai merg, nu mai au oamenii bani să cumpere. Trebuie să trăim cumva pentru că din pensii e greu”, a spus un bătrân care nu a dorit să se prezinte.

Piaţa, amenajată pe trei platforme, va fi administrată de SC Pieţe Reşiţa, din subordinea Consiliului Local, şi va funcţiona sâmbăta şi duminica. Primarul Mihai Stepanescu a declarat că intenţia Primăriei este ca după trecerea iernii, să asfalteze terenul şi să amenajeze acoperişuri deasupra meselor din Piaţa „Gugu”.

Picture 343

Picture 347

Picture 353

Picture 357

Picture 359