Jucătorii, antrenorii și tehnicienii echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriți, marți seara, la aniversarea a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivități organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Național din Capitală.

Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Tudorel Stoica și Emeric Ienei au primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua câte o diplomă de excelență și un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni. De la festivitate au lipsit foștii jucători Victor Pițurcă, Ștefan Iovan și Dumitru Stângaciu, toți aflați în străinătate la echipele pe care le antrenează, scrie Agerpres. Cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria fostului jucător Lucian Bălan și a fostului președinte al secției de fotbal a clubului Steaua, Ion Alecsandrescu, ambii decedați în ultima perioadă.

La momentul premierii, Helmuth Duckadam, cel care inițial a refuzat invitația CSA Steaua, l-a rugat pe ministrul Apărării Naționale să nu lase să moară echipa de fotbal Steaua. ‘Îi mulțumesc domnului Gigi Becali că a acceptat ca eu să vin aici în această seară și am o rugăminte la ministrul apărării: Nu lăsați această echipă să moară’, a spus Duckadam, în prezent angajat al FC Steaua, grupare finanțată de Gigi Becali care se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua.

La finalul festivității, compania Romfilatelia a anunțat introducerea în circulație a emisiunii aniversare de mărci poștale intitulată ’30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni’.