Traficul rutier se desfăşoară normal în Punctele de Trecere a Frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Conform statisticilor, se înregistrează o creştere a numărul de călători doar cu 15% faţă de perioada normală, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, comisar șef Valeriu Pera. Acesta a declarat pentru Radio Reşiţa că timpii de aşteptare nu depăşesc 15-20 de minute la niciuna din vămile cu Ungaria sau Serbia.

Noi am luat măsuri de suplimentare a personalului, dar şi a arterelor de intrare şi ieşire din ţară. Pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. Pe raza judeţului Timiş se poate ajunge în Ungaria pe la Cenad, iar în Serbia prin P.T.F. Jimbolia, Stamora-Moraviţa, Vâlcani, Foeni şi Lunga. În Caraş-Severin, se poate trece frontiera cu Serbia pe la Naidăş, iar în Mehedinţi prin P.T.F. Porţile de Fier 1 şi Porţile de Fier 2. Controlul la frontieră se face doar pentru implementarea în bazele de date a documentelor de călătorie.

 

control frontiera 3

Securizarea frontierei de stat se face inclusiv cu ajutorul jandarmilor, dar aceștia din urmă nu sunt prezenți în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Serbia. În cele 3 judeţe acţionează zilnic o mie de poliţişti de frontieră.

(Sebastian Dragomir)