Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat la cererea premierului Dacian Cioloş, din cauza scandalului de la Opera Naţională. Informaţia urmează să fie confirmată oficial în scurt timp, potrivit unor surse din Guvern.

Este al treilea ministrul care demisionează din Guvernul Cioloş, după ministrul Muncii şi ministrul Fondurilor Europene.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat că deocamdată acest subiect nu este unul public. Se aşteaptă în continuare confirmarea demisiei.

Coregraful Johan Kobborg a demisionat de la Opera Națională București în contextul unui conflict cu managementul instituției, după ce a fost numit un nou director general interimar dirijorul Tiberiu Soare. Acesta din urmă i-a retras lui Kobborg titlul de director al Baletului Operei Naționale București, spunând că funcția respectivă nu există în organigrama instituției.

Pentru a aplana conflictul, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat vineri că i-a propus lui Vlad Conta să preia postul de director general interimar al Operei Naționale din București, urmând ca Tiberiu Soare să ocupe funcția de director adjunct. De asemenea, lui Kobborg i s-a oferit funcția de director al Baletului Operei Naționale București. Scandalul a escaladat, mai multe spectacole fiind anulate. Vicepremierul Dîncu a preluat negocierile cu artiştii, în locul ministrului Culturii.

Kobborg, un star al baletului internațional, a fost susținut de numeroși artiști străini și români, inclusiv de balerina Alina Cojocaru.

Sursa: stiripesurse.ro