Ambasadorul Germaniei în vizită oficială la Reşiţa

lauck

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, va fi prezent vineri, 1 noiembrie, într-o vizită oficială la Reşiţa, la invitaţia, Consiliului judeţean Caraş-Severin, Primăriei municipiului şi a Forumului Democratic al Germanilor din Banatul de munte. Scopul vizitei presupune atragerea de investitori germani spre meleagurile cărăşene şi vizează discuţii şi întrevederi cu autorităţile judeţene şi locale, precum şi cu populaţia de etnie germană din regiune. Întâlnirea oficială va avea loc în Salonul Alb al Consiliului Județean Caraș-Severin şi va fi urmată de o conferinţă de presă, susţinută de la ora 11.30. Excelenţa Sa Werner Hans Lauk va fi însoțit la Reşiţa de consulul general al Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn și de președintele FDGR Caraș-Severin, Erwin Josef Tigla.

Într-un comunicat emis recent, Werner Hans Lauk a afirmat că judeţele Timiş, Arad, Sibiu, Cluj, Alba şi Braşov sunt preferate de investitorii din ţara sa şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană în zonă. El a mai menţionat printre atuurile României faptul că ţara are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi o populaţie bine pregătită şi talentată la limbi străine.

Werner Hans Lauk are 63 de ani, este licenţiat în economie politică şi a fost asistent universitar al Universităţii din Tubingen. Lauk este diplomat de carieră cu un parcurs de 34 de ani în cadrul diplomaţiei germane. Prima misiune în străinătate a avut-o în Venezuela, la Caracas, unde a petrecut trei ani în perioada 1980-1983. Între 2008 şi 2010 a fost şeful misiunii în cadrul Ambasadei Germaniei din Kabul, Afganistan. Din luna iulie a acestui an este ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

Cele mai citite

Related Articles