Un banal control în trafic a dus la salvarea unei minore în vârstă de 17 ani. Tânăra a fost sechestrată timp de două zile de prietenul ei, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

„După oprirea autoturismului, pasagerul din dreapta, o minoră în vârstă de 17 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a mers direct la echipajul de poliţie şi a reclamat faptul că, din data de 02.04.2016, a fost sechestrată de către tânărul de 27 de ani, aflat la volan, în zona muntoasă Cheile Roşiei, lovită şi violată. Echipajul de poliţie i-a condus pe cei doi la sediul subunităţii de poliţe, fiind anunțată echipa operativă pentru preluarea şi continuarea cercetărilor”.

Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că, de sâmbătă şi până aseară, suspectul a dus-o într-o zonă muntoasă izolată de pe raza oraşului Petrila pe prietena sa, în vârstă de 17 ani, cu care avea o relaţie de aproximativ un an. Pe fondul geloziei, a agresat-o fizic şi a întreţinut cu aceasta raport sexual împotriva voinţei sale, iar pe parcursul acestor zile a privat-o de libertate”.

Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi ameninţare. Astăzi s-a dispus, prin ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului, care urmează să fie prezentat Judecătoriei Petroşani, în vederea dispunerii arestului preventiv.

(Sebastian Dragomir)