Reşiţeanca Alina Vuc a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de lupte de la Riga

Delegaţia României a cucerit două medalii în prima zi a întrecerilor de la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia): medalie de argint prin reşiţeanca Alina Vuc şi bronz prin Andrei Dukov.

Luptătoarea reşiţeancă Alina Vuc a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg, marţi, 8 martie, la Campionatele Europene de la Riga, din Letonia. Fosta elevă a antrenorului Nicolae Constantin, legitimată în prezent la Steaua, a fost învinsă în finală de azera Maria Stadnik. Alina Vuc a cedat după doar câteva zeci de secunde în fața valoroasei sale adversare, medaliată cu aur la Jocurile Europene de anul trecut de la Baku.

Alina Vuc a realizat cea mai bună performanță din cariera sa, după argintul la Europenele Under-23 de anul trecut și medaliile de bronz cucerite la Europenele de juniori din 2011 și 2013, Mondialele de juniori din 2011 și Europenele de cadeți din 2010.

”Felicitări Alina! O zi frumoasă, care va rămâne în istoria luptelor românești! Alina Vuc a câștigat argintul la Campionatul European de la Riga, continuând un drum plin de reușite început în urma cu mulți ani. Te felicit din toată inima pentru atitudine și mentalitate și sunt convins că nu te vei opri aici! Felicitări și staff-ului tehnic și medical! Hai România!”, a scris Pîrcălabu în rețeaua de socializare după argintul cucerit de Alina Vuc la cat. 48 kg.

Tot marţi, Andrei Dukov, legitimat la Steaua, a cucerit medalia de bronz la categoria 57 kg, stilul liber, după ce l-a învins în meciul pentru locurile 3-5 pe azerul Mahir Amiraslanov (12-2), campionul mondial de juniori. Dukov (28 ani) a reușit cea mai importantă performanță din cariera sa, după ce în 2010 și 2014 a pierdut meciurile pentru bronz la Europene.

”Felicitări Andrei! Este într-adevăr o zi istorică pentru luptele românești! Argint și bronz pentru România! Andrei Dukov a făcut un meci senzațional și a urcat pe treapta a treia a podiumului! Hai România!”, a scris președintele FRL după bronzul adjudecat de Dukov la cat. 57 kg, stilul liber.

Cele două medalii reprezintă îndeplinirea obiectivului delegației României la Riga, după doar prima zi de competiție, obiectiv anunțat de președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

România, care are un singur luptător calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg), participă cu un lot de 15 sportivi la Europenele de la Riga.

La Campionatele Europene de Lupte de la Riga, clubul CSM Reșița este reprezentat de Diana Franţ Mudrag, eleva antrenorului emerit Adrian Dacica. Ea va concura miercuri pentru România la categoria 75 kg lupte feminin.

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles