captura-tigariZeci de mii de lei şi aproximativ 12.000 de ţigări fără timbru au fost depistate, în cadrul unor percheziţii în localitatea Pilu din judeţul Arad.

Poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Chişineu-Criş, cei din cadrul Poliţiei oraşului Chişineu-Criş şi cei de la Servicul pentru Acţiuni Speciale, împreună cu poliţişti aparţinând posturilor de Poliţie Şimand, Socodor şi Grăniceri, au efectuat două percheziţii la locuinţele unor bărbaţi din localitatea Pilu, suspectaţi de contrabandă cu ţigări.

Percheziţiile s-au desfăşurat în două cauze aflate în lucru sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş, iar în urma efectuării acestora, poliţiştii au depistat aproximativ 12.000 de ţigări fără timbru, de diferite mărci, dar şi suma de 51.940 de lei, bani a căror provenineţă nu a putut fi justificată de cei doi bărbaţi.

De asemenea, la locuinţa unuia dintre suspecţi, a fost descoperită o anexă, unde funcţiona ilegal un magazin în care se comercializau produse alimentare şi nealimentare, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

Ţigările, întreaga sumă de bani, dar şi celelalte produse destinate comercializării au fost confiscate, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru deţinere în afara anteprozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării şi contrabandă.