Valeria Schelean: Slugărnicia deputaţilor PSD faţă de Dragnea l-ar face invidios pe Ceauşescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi majoritatea PSD au creat o situaţie în care o iniţiativă legislativă este, în acelaşi timp, şi respinsă şi aflată în dezbatere. Această realitate politică ridică o serie de întrebări cu privire la natura iluziei puterii absolute şi la relaţia dintre PSD şi orice fel de respect faţă de lege.

Inspiraţi de realitatea teleormăneană, unde şi decedat să fii şi tot vii la vot, toţi PSD-iştii au fost astăzi mobilizaţi exemplar prin SMS pentru a presta acţiuni de resuscitare politică asupra legii cenzurii iniţiată de Liviu Dragnea, care a fost respinsă acum o săptămână de către plenul Camerei şi ţinută artificial în viaţă în Biroul Permanent. Rămâne neclar dacă PSD-iştii s-au mobilizat de dragul sau de frica lui Dragnea.

Este greu de decis care episod a fost mai penibil în şedinţa plenului de astăzi:

Să fi fost modul în care parlamentarii PSD încercau să argumenteze de la tribuna Camerei Deputaţilor că, practic, o dată nu se pune şi că, de fapţ legea care a fost respinsă nu trebuie respinsă?

Să fi fost modul în care Valeriu Zgonea a lăsat ursuleţul de pluş din braţe doar pentru a dispune închiderea uşilor sălii de plen, aşa cum probabil s-a gândit că ar face şi Mihai Viteazu atunci când dorea să-şi impună punctul de vedere?

Să fi fost teama de progres a PSD, care preferă să renunţe la votul electronic în favoarea votului prin ridicare de mână?

Să fi fost disponibilitatea PSD de a arunca totul în aer, doar de dragul de a-i asigura lui Dragnea şansa de a încerca să reinstituie cenzura?

Să fi fost faptul că pe PSD-işti nu i-a interesat nici că au rămaş încet-încet, singuri în sală, după ce toate celelalte grupuri au refuzat să legitimeze această farsă?

Până la urmă, cu încălcarea oricărei logici, oricărui bun-simţ politic şi oricărei responsabilităţi democratice, conspiraţia PSD-iştilor a reuşit performanţa ca vreme de câteva ore, legea Dragnea a cenzurii să fie şi respinsă şi aflată pe ordinea de zi, o performanţă de slugărnicie care l-ar face invidios pe Nicolae Ceauşescu!

 Valeria Schelean

Deputat PNL de Caraş-Severin

Cele mai citite

Related Articles