IMG_5196

Pe lângă colinde, cântece de stea, urări şi alte elemente definitorii ale tradiţiilor prezentate, în care s-au împletit riturile precreştine cu cele creştine, colindul, ca formă de reînnoire spirituală, a fost adus din satul Soceni, comuna Ezeriş, judeţul Caraş-Severin de Corul bărbătesc al Parohiei ortodoxe române, condus de Petru Bucateş. “… cu toate că vitregiile vremurilor ne-au dezbinat şi ne-au împărţit, credinţa nu a putut nimeni să ne-o ia din suflet. O păstrăm împreună cu tradiţiile frumoase, cu colindele acestea care duc la ieslea Mântuitorului Hristos. Dacă dumneavoastră aţi ajuns la biserică şi v-aţi aplecat în faţa altarului, am hotărât să venim şi noi în mijlocul dumneavoastră să vă vestim Naşterea Mântuitorului şi tradiţionalul La mulţi ani”, a mai spus Petru Bucateş.

Reporterul Radio Reşiţa, Daniel Babun a stat de vorbă cu Petru Bucateş – dirijorul formaţiei corale, înfiinţate în urmă cu opt decenii şi jumătate:

La finalul microrecitalului, colindătorii de la Soceni au fost invitaţi de redactorii şi tehnicienii prezenţi să revină în studioul Radio Reşiţa şi cu alte ocazii.

(Daniel Babun, Hardy Cvoica)