concediereRata şomajului, în judeţul Hunedoara va creşte, până la sfârşitul acestui an, ajungând la aproximativ 6,6%, a declarat directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, Vasile Iorgovan. Creşterea ratei şomajului este consecinţa directă a disponibilizărilor anunţate pentru următoarele două luni, AJOFM Hunedoara primind notificări că aproximativ 1.000 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, în octombrie şi noiembrie.

Printre agenţii economici care au anunţat concedieri colective se află Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, de unde au fost disponibilizate deja 479 de persoane. De asemenea, 98 de angajaţi au plecat de la Poşta Română, iar circa 300 vor fi concediaţi de la termocentrala Mintia. Alţi 96 de salariaţi îşi vor pierde locurile de muncă la termocentrala Paroşeni.

La sfârşitul lunii septembrie, rata şomajului în judeţul Hunedoara era de 5,97%, peste 11.500 de persoane aflându-se în căutarea unui loc de muncă, potrivit evidenţelor AJOFM.