Sorin-Frunzaverde

Tribunalul Caraş-Severin a respins cererea inculpaţilor Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar. Aceasta s-a prelungit cu încă 60 de zile, până în 17 ianuarie 2016. Tot instanţa a decis la ultima şedinţă ca martorii care nu s-au prezentat, primarii Ion Iacob Damian şi Ion Ilie Hîrţăucă, de la Vermeş, respectiv Copăcele, să fie recitaţi. Ultimul cu mandat de aducere şi însoţitor. Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni sunt acuzaţi în acest dosar pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit.

Instanţa a încuvinţat solicitarea reprezentantului D.N.A.-ului de audiere a martorilor din rechizitoriu, cu privire la faptele reţinute doar în sarcina inculpatului Ghiorghioni Ionesie, şi dispune audierea primilor doi martori, respectiv a numiţilor Romulus Raca şi Daniel Savoni.

Tribunalul Caraş-Severin a hotărât, ca primă instanţă, condamnarea lui Ionesie Ghiorghioni la 7 ani şi 4 luni de închisoare, în dosarul de trafic de influenţă.

(Daniel Babun)