politie-franta-1-465x390

În Franţa şi în Belgia, anchetatorii atentatelor de la Pariş soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi, au făcut deja mai multe arestări în rândul suspecţilor.

Poliţia a reţinut în total şase persoane din anturajul lui Omar Ismail Mostefai, unul din teroriştii de la sala de concerte Bataclan.

Este vorba de un francez identificat prin probe ADN, după ce i s-a găsit un deget secţionat de explozie în apropiere de locul unde el a detonat vesta cu explozibil pe care o purta.

În vârstă de 30 de ani,  teroristul era cunoscut de serviciile franceze de poliţie.

În 2010, i s-a făcut o aşă-numită fişă ‘S’, pentru că devenise islamist radical.

El frecventa cu asiduitate o moschee din apropierea oraşului Chartres şi se bănuie că în 2014 a fost în Siria.

Printre cele şase persoane reţinute se află tatăl şi fratele mai mare al teroristului, ale căror domicilii au fost percheziţionate.

Pe de altă parte, a fost găsită într-o suburbie a Parisului maşina care a fost folosită de unul din grupurile de atacatori pentru a se deplasa în centrul Parisului, între locurile unde au fost împuşcaţi oameni aşezaţi la terasele unor cafenele. Ancheta se bazează şi pe cooperarea internaţională.

În Grecia sunt căutăţi cel puţin doi migranţi veniţi din Siria lunile trecute, în Belgia au avut loc trei arestări, inclusiv a bărbatului care a închiriat maşina găsită în faţa sălii Bataclan.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Foto: www.evz.ro