Niko Kovac este noul selecţioner al Croaţiei

Niko Kovac este noul selectioner al CroatieiNiko Kovac a fost numit selecţioner al echipei Croaţiei, posibilă adversară a României la barajul pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014. Fostul internaţional îl înlocuieşte astfel pe Igor Stimac, care a demisionat din funcţie după meciul pierdut cu 0-2 în faţa Scoţiei, marţi seara, în ultima etapă a preliminariilor CM 2014, chiar dacă echipa Croaţiei era deja calificată la baraj, relatează AFP.

”Stimac şi-a prezentat demisia după meciul de la Glasgow. Am fost obligaţi să luăm o decizie şi am făcut acest lucru”, a declarat preşedintele federaţiei croate, Davor Suker, după o reuniune a Comitetului Executiv al forului croat. ”Am decis să punem capăt contractului nostru cu Stimac şi să-l numim pe Niko Kovac în funcţia de selecţioner interimar pentru următoarele două meciuri. Dorim ca el să rămână antrenorul naţionalei şi după aceste meciuri, indiferent dacă va califica sau nu Croaţia la turneul final din Brazilia”, a explicat Suker.

Stimac, medaliat cu bronz ca jucător la naţionala croată la Mondialul din 1998, după ce a eliminat România în optimi (1-0, gol Suker, din penalty), se afla la cârma echipei Croaţiei din iulie 2012. ”Trebuie să îmi asum o responsabilitate morală şi dacă e cineva care nu crede în munca mea, vreau să îi ofer şansa de a schimba ceva acum”, a spus Stimac, 46 de ani, după meciul cu Scoţia. Sub conducerea lui Stimac, Croaţia şi-a asigurat biletul la barajul pentru CM 2014, având statutul de cap de serie, după ce s-a clasat pe locul secund în prima grupă, la 9 puncte de Belgia.

Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj, la care România nu va fi cap de serie, va avea loc pe 21 octombrie, la Zurich, partidele urmând să aibă loc tur – retur, pe 15 şi 19 noiembrie.

Fost mijlocaş şi căpitan al naţionalei Croaţiei, Niko Kovac a marcat 14 goluri în 83 de meciuri la prima reprezentativă. El s-a retras din activitate în 2009 şi de la începutul lui 2013 era selecţionerul echipei de tineret U-21. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles