pompieri accident, evacuare cutremur (5)Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov primesc consiliere psihologică după intervenţia de vinerea trecută de la clubul Colectiv.

Asistenţa psihologică, dar şi religioasă este asigurată de cinci psihologi şi de preotul militar al inspectoratului, conform unei informaţii publicate pe site-ul ISU.

‘Însoţirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenţiei pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedaţi. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenţiei, demersul continuând şi în prezenţ având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operaţiunile de salvare. Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor şi al familiilor victimelor’, precizează sursa citată.

Întrucât intervenţia a avut un caracter ‘înalt psiho-traumatizant’, spun cei de la ISU, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducaţie şi suport psihologic adresată întregului personal, campanie care se va prelungi şi pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reprezentanţii instituţiei reiterează disponibilitatea psihologilor inspectoratului de a oferi suport şi asistenţă de specialitate tuturor celor afectaţi de acest incident. AGERPRES