pod Bocsa 5

Pe drumurile din Caraș-Severin se realizează numeroase lucrări de infrastructură nesemnalizate corespunzător. Poliția rutieră este acuzată că nu îi sancționează pe constructorii care lucrează inclusiv după lăsarea întunericului, deși acest lucru este interzis.

Acuzaţiile vin din partea prefectului Nicolae Miu Ciobanu. Acesta i-a reproşat şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie că agenţii de circulaţie stau la pândă cu radarele. „Aproape zilnic, dimineaţa, puneţi radarul în localitatea Brebu şi sunt curios câte accidente de circulaţie s-au produs acolo sau la cel pe care-l puneţi în pantă la Soceni. Cred că scopul este acela de a vâna şi de a face acele identificări de încălcări ale legii şi nicidecum de a preveni evenimentele rutiere. Nu trebuie să ne bucure sau să ne întristeze că am crescut la contravenţii, ci când tindem la accidentele mortale şi grave către zero, nu să atingem nişte targete la sancţiuni. Ştiu, pentru că am lucrat în sistem, că sunt anumite categorii de şefi care evaluau activitatea din acest punct de vedere şi cred că nu este corect“, a declarat prefectul Ciobanu.

În opinia prefectului, poliţiştii rutieri ignoră alte aspecte care pot preîntâmpina producerea de accidente. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a referit la sancţionarea celor care execută lucrări fără aviz, dar şi al celor care trebuie să se ocupe de curăţarea vegetaţiei care obturează indicatoarere şi semnele rutiere. Comisarul şef Viorel Avram şi-a însuşit criticile.

În acest an, poliţiştii rutieri din Caraş-Severin au acordat peste 200 de avize şi autorizări şi au aplicat doar 33 de amenzi administratorilor de drum sau responsabililor cu asigurarea viabilităţii reţelei rutiere sau a siguranţei circulaţiei în zonele restricţionate din cauza lucrărilor din zona drumului public.

(Sebastian Dragomir)