poza spectacol 2

Premieră la Teatrul de Vest Resita.  Tu şi Eu Pictures prezintă premiera spectacolului “Angajare de clovn” de Matei Vişniec. Spectacolul va avea loc în data de 25.10.2015 la ora 19, în sala Teatrului de Vest Reşiţa.

Din distributie fac parte : Nicolo – Silviu Horia Boian, Filipo – Cristian Alexandru, Pepino – Marian Costea Sufleor: Alina Damian; Machiaj: Roxana Alexandru; Tehnic: Sergiu Sfercoci.

“’Proiectul este independent din toate punctele de vedere, fiind realizat de o echipă nouă, pentru care pasiunea pentru teatru a fost singurul motor care a dus la înfăptuirea lui. Trăim o perioadă foarte agitată cu o evidentă lipsă de respect, înţelegere şi compasiune faţă de semeni, de valori şi în care există o luptă acerbă pentru bani şi poziţie socială. În consecinţă, personajele nu pot reacţiona decât în acest mod”’, a declarat Cristian Alexandru, regizor şi actor.

Matei Vişniec spunea într-un interviu: „Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt niste oameni vii care se întâlnesc şi discută, iar faptul că după 20 de ani emoţionează îmi dă speranta că poate nu mi-am irosit viaţa în scris”.

„Angajare de clovn” a primit Premiul pentru cea mai bună piesă a anului la Galele UNITER din 1991. Punerea în scenă a acestui spectacol a durat aproximativ 4 luni timp în care s-a repetat săptămânal, reuşind astfel ca trupa Tu şi Eu Pictures să-şi pună  amprenta asupra acestui spectacol.