[AUDIO] Pomicultura în Caraş-Severin mai are o şansă

cursuri in pomiculturaPomicultura mai are o şansă în judeţul Caraş-Severin. Astăzi în muncipiul Caransebeş este organizat examenul de diploma al absolvenţilor care au studiat domeniul pomicol. Potrivit directorului Camerei Agricole Caraş-Severin, Pavel Nefir, cu toate că pe măsurile 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă şi 112 – Instalarea tinerilor fermieri, nu există proiecte pentru anul acesta, cărăşenii s-au arătat interesaţi de pomicultură.

Acest domeniu este unul deficitar în judeţ, în ciuda faptului că există un potential foarte mare pomicol, a precizat directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Nicolae Verindeanu:

În acest sens 23 de fermieri, majoritatea din zona Caransebeşului, susţin astăzi examenul de diploma în pomicultură. Aceştia doresc să dezvolte acest domeniu în judeţ, acest examen fiind unul de confirmare a cunoştiinţelor acumulate în timpul cursurilor. Potrivit directorului Camerei Agricole, Pavel Nefir, Caraş-Severin este printre singurele judeţe în care consultanţii, lectorii şi specialiştii agricoli sunt formaţi şi sunt parte a instituţiei cărăşene, fără ca să fie nevoie de specialişti de la institute de învăţământ superior sau de cercetare.

Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin:

Cele mai citite

Related Articles