[AUDIO] Gunoaiele din Bârzava se opun vehement ecologizării

barzava murdaraÎn urma lucrărilor deja efectuate de ecologizare şi reprofilare a cursului râului Bârzava, foarte multe gunoaie se află pe albia râului. Lucrările care sunt parte a unui proiect autofinanţat de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, în colaborare cu primăria municipiului Reşiţa ar trebui să se finalizeze la sfârşitul acestui an. Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor din Caraş-Severin, Dorin Gavril, valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 55.000 de lei.
Problema cea mare în momentul de faţă este că în porţiunea deja ecologizată, foarte multe gunoaie au apărut. Acesta a precizat că din cauza ploilor de săptămâna trecută au fost nevoiţi să întrerupă activitatea pe albia râului Bârzava deoarece de la Barajul Secu s-a dat drumul la două vane de golire, cu un debit de opt metrii cubi pe secundă, iar din această cauză nu s-a mai putut lucra, fiind produsă o viitură. Aceasta este cauza pentru care s-au adunat gunoaie, spune Dorin Gavril, pentru că oamenii, mai ales locuitorii din zona Lend au aruncat, după ce s-a lucrat în acel cartier, tot felul de gunoaie menajere, pe care viitura le-a împrăştiat pe toată albia Bârzavei.
Astfel, potrivit directorului Sistemului de Gospodărire al Apelor din Caraş-Severin, Dorin Gavril, lucrările au fost reluate de la începutul acestei săptămâni, în prezent ajungându-se cu ecologizarea şi reprofilarea cursului râului Bârzava din zona podului de la “PRESCOM”. Tot în acelaşi timp se adună gunoaiele care au apărut după ploi. Lucrările sunt incluse în proiectul Cursuri de Apă şi Decolmatări.

Despre toată această situaţie a ecologizării şi reprofilării cursului râului Bârzava, directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor din Caraş-Severin, Dorin Gavril a detaliat:

Cele mai citite

Related Articles